tirsdag, december 19, 2006

Hvad skal der ske med de millioner, der spares på skolerne?
af Jan Steendorph Petersen, Klavsebølle


Storm P har en gang lavet en tegneserie. Man ser en tyk mand, der sidder og spiser ved et bord. På gulvet ved siden af manden sidder en lille hund og tigger. Manden ser på hunden og tager en beslutning. Med et snuptag skærer han hundens hale af. Han putter halen i munden på hunden, så den også kan blive mæt.

Her på Langeland er man inden for skoleområdet i gang med noget tilsvarende. Men her er det ikke en gang sikkert, at ”hunden” for lov til at få hele halen. For de penge der spares skal vel bruges til at forbedre kommunens økonomi med eller hvad?

Hvem har i øvrigt forlangt at der skal spares på skoleområdet? Det kan ikke være indenrigsministeriet. For efter hvad jeg har hørt, var det Langland Kommunes for lave skatteprocent, der var årsagen til, at man ikke kunne få lavet en flerårig aftale om et tilskud fra staten.

Ville det derfor ikke være langt mere rimeligt om skoleområdet beholdt pengene til forbedringer i undervisningen. Jeg tænker her på de fysiske rammer, timetallet i de enkelte fag, undervisningsmidler, antal lærere osv. Er det for visionært? Ja jeg spørger bare?

Ingen kommentarer: